FAQS

Q: Help mijn hond bijt alles kapot. Wat moet ik doen?

Elke hond heeft dagelijks de behoefte om te kauwen. Daar is niets mis mee. Je moet hem natuurlijk wel iets geven waarop ie mág kauwen. Denk bijvoorbeeld aan een stevig buffelhuidproduct.

Q: Hoelang kan mijn hond op een bot of kluif kauwen?

Dat ligt aan de hond en zijn kauwbehoefte. De kluiven en benen van Braaaf kennen een andere, stevigere persing. Ze zijn zwaarder dan andere kluiven en gaan daardoor langer mee.

Q: Mijn hond stinkt uit zijn bek. Hoe voorkom ik dat?

Kluiven is echt nodig om het gebit en het tandvlees van een hond te onderhouden. Elke dag kauwen op een goede kluif zorgt er ook voor dat je hond minder of niet meer uit zijn bek stinkt.

Q: Waarom zitten de botten van Braaaf in plastic verpakt?

Puur voor de hygiëne. Door de verpakking kunnen er geen vliegen bij de slachtproducten van Braaaf (kijk in de winkel maar eens naar de andere merken). Voor de baasjes zijn de botten zo ook gemakkelijk en hygiënischer te bewaren tussen de andere producten in de kast.

Q: Hoe voorkom ik tandplak / tandsteen?

Als je hond last heeft van tandsteen moet de dierenarts dat onder narcose verwijderen. Door je hond dagelijks de gelegenheid te geven om te kauwen, voorkom je al snel een tripje naar de dierenarts.

Q: Mijn hond heeft overgewicht. Kan ik dan wel een kluif geven?

Juist dan is het goed als je hond kluift. Denk hierbij aan niet-vette producten, zoals vooral buffelhuid. Braaaf kauwen op een goed, verantwoord product, geeft minder kans op overgewicht. Kluiven draagt bij aan een betere en hogere stofwisseling.

Q: Is kluiven niet gevaarlijk?

Een hond moet leren kluiven. Een hond kan niet bepalen wat goed of veilig voor ‘m is, dat doe jij als baasje. Het is goed voor je hond om te kauwen op botten, kluiven en benen, maar wél onder toezicht! Verder is het verstandig om je hond dat product te geven dat bij ‘m past. Je kunt dan ook beter een grotere kluif geven dan een te kleine.

Q: Wat is het verschil tussen de verschillende merken kluiven?

Braaaf is letterlijk braaf: goede producten, schonere buffelhuid, minder afvalstoffen en dus gezonder. Maar ook hygiënischer verpakt en daardoor is de besmetting met en door vliegen veel kleiner. Je kunt je hond veel beloningsproducten geven. Een buffelhuidproduct van Braaaf is een van de weinige beloningen waar je je hond een halfuur tot een uur per dag op kan laten kauwen. Zónder dat het schadelijk is, want buffelhuid- en slachtproducten van Braaaf bevatten dierlijke eiwitten.

Q: Zoveel snacks, botten en kluiven… Waar kies ik uit? Wat is geschikt voor mijn hond?

Dat ligt aan waar je het voor wilt inzetten. Is het een beloning: is ie braaf geweest? Of is het vooral om te kluiven, voor het gebit en tegen het knauwen aan het meubilair? Buffelhuid is bijzonder geschikt voor lang, dagelijks kluiven. Het is verantwoord omdat er alleen dierlijke eiwitten inzitten en Braaaf gebruikt alleen hoge kwaliteit huid met veel minder tot bijna geen afvalstoffen. Aan buffelhuid moeten honden soms wel wennen. Aan slachtproducten zit meer smaak en daardoor is de acceptatie hoger. Slachtproducten met bot zijn ook geschikt om te kluiven en die zonder bot zijn sneller op. Die zijn meer te vergelijken met een lekkernij zoals een koekje. Al zijn ze wel een stuk gezonder. Kleinere lekkernijen zijn de softsnacks. Die kun je gemakkelijk geven bij een training. Verder moet je keuze natuurlijk ook goed aansluiten bij het dieet en de voeding van je hond.

Q: Zijn kluiven van buffelhuid geschikt voor mijn hond?

Buffelhuid is in principe niet schadelijk voor een hond. Begin er wel mee als je hond nog jong is; honden moeten leren om op buffelhuid te kauwen. Als een oudere hond er moeite mee heeft, is hij het vaak gewoon niet gewend. Verder geldt: kauwen onder toezicht.

Als je vraag hier niet tussen staat kun je ons altijd een mailtje sturen