De voordelen van een kantoorhond

Hoe leuk zou het zijn als je de hele dag je hond kan zien en toch aan het werk bent. Niet alleen hoef je je hond zo niet de hele dag te missen, hij is ook lekker dicht bij jou in de buurt. Je hoeft op deze manier ook geen honden oppas te regelen en kom je op een dag werken ook nog eens verplicht een paar keer buiten.

Goed voor de sociale gezondheid

Het is niet alleen leuk voor jouw als baasje, het is ook goed voor zijn sociale gezondheid. De hond kan rustig rondlopen en krijgt op allerlei plekken wel wat aandacht of een aai over zijn kopje heen. Hier is een werkomgeving dus perfect voor.

Ook is het voor de werknemers stress verlagend om een hond op kantoor te hebben. Door hem af en toe die aai te geven of door even met de bal te spelen leidt dit jou af van je werk. Ook als je dag even tegenzit kan de hond je ook meteen troost bieden.

Maak een goede keuze

Kies wel bewust voor een ras wat hier goed mee om kan gaan. De hond moet namelijk wel rustig zijn en goede sociale vaardigheden hebben. Ook moet hij niet wild gaan blaffen als er een onbekende binnen komt, dan kunnen mensen hun werk niet meer goed blijven doen. Vergeet niet dat een hond op kantoor ook aan zijn beweging moet komen. Hij moet nog steeds wel minimaal 3 keer op een dag uitgelaten worden dus minimaal 1 keer op het werk.

Ook niet elke collega zit erop te wachten dat er de hele tijd een hond aanwezig is op kantoor. Sommige mensen zijn allergisch voor honden of zijn gewoon geen honden fan. Ga hier dus goed mee om en vraag om een eerlijke mening van alle collegaโ€™s.

Maak alles veilig

Een hond kan een perfecte toevoeging hebben op kantoor en de sfeer een flinke boost geven. Loop de kantooromgeving even goed na zodat alles veilig is voor de hond zodat hij overal kan lopen en niet per ongelijks iets verkeerds kan opeten. Het is misschien even wat voorbereidend werk, maar als de hond er een maal is. Kun je al snel niet meer werken zonder.