We zullen vanaf nu af en toe een hondenras uitkiezen om deze even goed uit te lichten. Deze keer is dat de altijd leuke kruising tussen een Labrador Retriever en een Poedel; de Labradoodle!

Hoe kun je hier nou niet van houden?

Over het ras

De Labradoodle was in eerste instantie bedoeld om als hyperallergeen ras en hulphond in te kunnen zetten. Zijn oorsprong ligt in Australië. Ze zijn makkelijk te trainen en ook erg sportief. Daarom is het niet ideaal om ze in een appartement te houden, met weinig beweegruimte. Per dag hebben ze al snel 1 tot 2 uur beweging nodig, dus ga erop uit voor een lekkere, lange wandeling. Ook zijn ze dol op zwemmen!

Labradoodles zijn er in verschillende kleuren en ze hebben daarnaast ook twee soorten vachten; de fleece vacht en de wollen vacht. De wollen vacht heeft wat meer onderhoud nodig en mag niet te dik zijn. Een groot voordeel is dat de vacht van een Labradoodle nauwelijks uitvalt en niet ruikt.

Is de Labradoodle geschikt voor mij?

Heeft het speelse en lieve uiterlijk van deze hond jouw aandacht getrokken? Niet zo gek. Maar voordat je er ook daadwerkelijk een aanschaft, is het belangrijk je goed in te lezen over dit ras.

Hondenallergieën worden aangewakkerd door het speeksel en de vacht/huid van een hond. Doordat Labradoodles minder haar verliezen dan andere honden, verspreiden zij minder allergieën. Mocht je allergisch zijn, kun je alsnog allergische klachten krijgen aangezien ze wel wat haar verliezen. Denk daar dus goed over na.

De Labradoodle is erg geschikt als familiehond, maar zoals eerder gezegd, ook als hulphond. Zo worden ze bijvoorbeeld regelmatig gebruikt als therapiehond voor kinderen met speciale behoeften of als blindengeleidenhond.

Alsof je nog niet gek was op dit ras, wij zijn nu nog dubbel zo enthousiast! Welk hondenras moet volgens jou de volgende keer aan de beurt zijn? Laat het ons weten via onze Socials of door hieronder een reactie te plaatsen.