Dit keer staat de Pomeranian in het zonnetje! Wie is er nou niet spontaan verliefd op deze kleine, schattige pluizenbolletjes? Ze staan ook wel bekend als de Dwergkeeshond. Onder het ras Pomeranian vallen de Akita, Samojeed, de Alaska Malamute, de Mexicaanse Naakthond en de Grote Keeshond.

Herkomst Pomeriaan

De Keeshond komt al sinds 400 voor Christus voor in verschillende delen van Europa en werd vooral ingezet als waakhond. Pas rond de 19de eeuw ontstond er een kleiner hondje dat bedoeld was als gezelschapshond. De Dwergkeeshond, of Pomeranian, is vernoemd naar Pomerania een gebied in Noord-Oost Europa. De huidige Pomeranian is de miniatuurversie van de toen veel grotere Keeshond. De oudste Poms wogen vroeger rond de 13 kilo, terwijl ze tegenwoordig tussen de 2 a 3 kilo wegen.

Karakter

Pomeranians zijn de perfecte gezelschapshonden. Ze zijn vrolijk, nieuwsgierig, aanhankelijk en extreem gehecht aan hun baasjes. Wie wil dat nou niet? Ook zijn ze speels, actief, zeer intelligent, energiek, waakzaam en vrolijk. Een Pomeranian is ook geschikt als waakhond aangezien ze snel geneigd zijn om te blaffen. Ondanks hun kleine formaat zijn Pomeranians groot in karakter! Ze zijn vriendelijk en open naar andere hondjes, maar houden wel van een uitdaging. Een hondencursus is daarom wel erg belangrijk. Een ding is zeker, saai is het niet met zoโ€™n actieve pluizenbol in huis. Ze hebben altijd zin om te spelen en het zijn echte druktemakers. Je kunt ze ook makkelijk trainen, ze leren snel spelletjes en trucjes. Het is wel belangrijk dat ze genoeg beweging krijgen.

Verzorging Pommeriaan

De verzorging van de vacht van een Pomeranian is makkelijker dan je denkt! Het enige dat je hoeft te doen is de vacht eenmaal per week borstelen. Te vaak borstelen zorgt ervoor dat de vacht beschadigd.