blog2-img1

Voor veel mensen is een leven zonder hond ondenkbaar. Er komt veel kijken bij het opvoeden, trainen en verzorgen van een hond, maar je krijgt er een hoop voor terug. Een hond kan je leven enorm verrijken! Heb je al een hond en ben je zo enthousiast dat je er nog een wilt? Of ben je op zoek naar de perfecte eerste hond en twijfel je nog of je voor een grote hond of een kleine hond moet gaan? In deze blog gaan we het erover hebben waarom grote honden zo leuk zijn!

De voordelen van een grote hond

In Nederland zijn we gek op grote honden. Ze zijn meestal erg trouw, aanhankelijk en beschermend naar hun baasje. De Labrador Retriever is een van de populairste hondenrassen van Nederland. Braaaf geeft je vier redenen waarom het zo leuk is om een grote hond te hebben!

De voordelen van een grote hond
 1. Ze kunnen goed luisteren
  Gezegd wordt dat grote honden makkelijker te trainen zijn. Over het algemeen zijn grote honden makkelijker te trainen door hun snelle analysecapaciteit. Als je een hond wilt die goed kan luisteren kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Border Collie of een Duitse herder.
 2. Ze hebben meer energie
  Omdat grote honden meer energie hebben, kun je ze wat vaker meenemen voor een lange wandeling. Ook kunnen ze met je mee joggen of naast de fiets lopen. Ben je inderdaad van plan om samen te sporten met je hond? Dan zijn de Ierse Setter en de Bretonse Spaniรซl een goede keuze.
 3. Ze zijn aanhankelijker
  Daarnaast zegt men dat grote honden aanhankelijker zijn en makkelijker een band opbouwen met hun baasje. Ook dit zal natuurlijk niet voor alle honden gelden, maar met een Labrador Retriever, een Dalmatiรซr en een Boxer ben je zeker van een hoop aandacht en liefde.
 4. Ze beschermen je
  Waar je ook zeker van kan zijn is dat een grote hond je zal beschermen. Al eeuwenlang hebben ze de taak om mensen te beschermen, dit komt onder andere door het beschermingsinstinct waar ze mee zijn geboren. Goede beschermers zijn bijvoorbeeld de Dogo Argentino en de Duitse dog.

Waar je bij stil moet staanโ€ฆ

Wel moet je er natuurlijk zelf goed bij stil staan of een grote hond iets voor jou is. Die kleine puppyโ€™s groeien namelijk allemaal tot een volgroeide, grote hond. Heb je hier de ruimte eigenlijk wel voor? Grote honden hebben meestal veel lichaamsbeweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. Ook kunnen ze na een regenachtige wandeling veel modder mee het huis inbrengen. Onderhoud is vaak wat duurder dan bij kleinere honden en als je kinderen hebt moet je opletten dat de grote hond niet te intimiderend overkomt, ook al zijn ze dat vaak niet. ๐Ÿ˜‰ Grote honden kunnen eigenlijk vaak beter met kinderen omgaan dan kleine honden, ze kunnen namelijk tegen een stootje en hebben een groot beschermend instinct bij kinderen. Voor een huishouden met kinderen zijn de Golden Retrievers en Sint Bernards de beste keuze.

Braaaf heeft hondensnacks voor viervoeters van alle soorten en maten. In ons assortiment snacks voor grote honden zit zeker iets wat bij jouw grote lobbes in de smaak zal vallen!